Giro2021 1. Etap: Torino → Torino

Hoş geldin ya Giro d’Italia!

Bisiklet yarışlarının sultanı Giro d’Italia 103. Yaşında. Trofeo Senza Fine peşinde pedallayacak pelotonun amacı 3450km sonra çizmenin kuzeyinden hafifçe bileğine oradan gerisin geri tekrar sonuna doğru ter, kan, acı ve gözyaşıyla yoğrulmuş bir mutluluk esrikliği içinde bu pembe rüyayı yaşamak, 21 günün sonunda Maglia Rosayı evine götürmek.

 

Açılış etabına gelirsek: Torino şehrinin kalbinde turistik bir geziye çıkıyoruz. 9km uzunluğundaki etap bireysel zamana karşı mücadelesi şeklinde pedallanacak. Profil bir zamana karşı etabından beklendiği gibi dümdüz, çünkü bu bir turistik gezinti… Aslında bir prolog etabı da olabilirmiş açılış yerine.

 

Bağımsızlığının 160. yılını kutlayan İtalya için bundan daha güzel bir kutlama olamazdı herhalde: Po Nehri kıyısına kurulu Parco del Valentino parkını çevreleyen tüm sokaklar baştan sona açılış etabı şerefine pembeye boyanacak!

 

Kraliyet sarayı önünden başlayıp Valentino Parkı içinden geçen parkur şehri ikiye bölen Po Nehrinin üzerinden karşı kıyıya geçip şehrin öte yakasında sona erecek. Etap düz, dümdüz ama gerek park içinden geçen yolda gerekse Po Nehri üzerinden geçişe izin veren Isabella Köprüsü ve sonrasında zaman kaybettirecek birçok u-dönüşü, sağ-sol ve kapalı dirsek var. Etap düz profil olsa da kolay lokma değil. Etabın kısa oluşu iyi bir zamana karşıcının Maglia Rosayı birkaç gün sırtında taşıyacağını gösteriyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.