Le Tour de France 2021 4. Etap: Redon → Fougères, 152km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Atlantik Okyanusu kıyılarında sona eren 3. Etabın sonunda kazanan tüm PELOTON! Evet, doğru: Bütün peloton yarışı sağ salim bitirdiği için şanslı. Aslında mutsuzlar; çünkü takım arkadaşları olsun olmasın kaza yapan her sporcu yüzünden kendilerini mutsuz gün sonunda kazaya karışmadıkları için de şanslı hissediyorlar.

Etabın öne çıkan anları

 

Pontivy kentinde sona eren 182 km sonunda kazalar sağ olsun toplu sprint bitişi beklerken azıyla yetindik: Zaferin adı Alpecin-Fenix takımının Belçikalı pedalı Tim Merlier.

Unutursak kalbimiz kurusun: Tour de France 2021 3. Etap: Kanlar içindeki sağ bacağın sahibi Team Jumbo-Visma takımının Hollandalı pedalı Steven Kruijswijk. Kan, ter, gözyaşı ve acı diyerek bu spor ve kültürünü kutsuyoruz ama bu görüntülerin de önüne geçmek elbet olası. Canın çıksın ASO; beter ol!  28/06/2021

 

Başlı başına tasarım hatası açılışından kapanışına dek kazaların yaşandığı 3. etapta genel klasman iddialılarından Geraint Thomas ilk düşen isim oldu. Kaza esnasında omuzu çıkan Thomasa ilk müdahale olay yerinde yapılıp omuzu yerine takıldı ve seleye atladığı gibi tek başına pelotonu yakalamaya çalıştı.

Etap boyunca yaşanan kazalar

 

Team Jumbo-Visma takımının lideri Primož Roglič de kaza yapan bir başka genel klasman iddialısı isim… Daralan yolda posizyon alamayıp yoldan taşan Roglič takla atıp sol yanını bayağı paraladı. Takım arkadaşları kendisini bekleyip yardımcı olsalar da kendisi etabı 1:35 dakika sonra bitirerek genel klasmanda büyük darbe aldı.

Sprnit düzlüğüne az kala Peter Sagan ve Caleb Ewan yüksek hızda birbirilerine temas edince takla atıp sürüklendiler. İkiliden Ewan bir hayli fazla sürüklendi ve sonuç: kırık köprücük kemiği.

Tam da metreler kalmışken bitiş çizgisine, hız artar, nabız tavan yaparken biz ölümlülerin göremeyeceği seviyelerde… Bir milimlik temas bile yetiyor her şeyin alt üst olmasına: Tim Merlier ve takım arkadaşı Jasper Philipsen zafere odaklanmışken yerde sürüklenen Caleb Ewan ve Peter Sagan ise insanın birincil dürtüsüyle hayata sıkı sıkıya tutunmaya çalışıyor. Bu karede zaferin adı: Hayatta kalmak…

 

Bitmedi: UAE-Team Emirates takımının lideri Tadej Pogačar da yaşanan bir başka kazadan etkilenip geride kalarak etabı 26 saniye geride bitirdi.

Günün tek kazananı sprint mücadelesinde en önde kalıp günü hasarsız kapatan Richard Carapaz olurken pelotonun payına düşen de yarınki etaba dek yaralarını sarmak…

Genel Klasmanda son durum

 

Bugünkü etaba gelirsek…

Kağıt üzerinde kolay bir profile sahip olsa da 152km uzunluğundaki 4. etap dün yaşanan kazalara gebe bir yol haritası var: Organizatör ASO bir müdahalede bulunmayacaksa peloton, komple bir sonraki bireysel zamana karşı mücadelesine kazasız belasız, ağrısız ve dinlenik başlamak için etabı nötralize edebilir.

TdF2021 4. Etap Profili: Her şey zamana karşı etabına hazırlık için! Düz bir transfer etabı var karşımızda.

Bretonya topraklarını yavaş yavaş dışına doğru yol alıyoruz: Redon → Fougères kentleri arasında pedallanacak 152km uzunluğundaki etap zamana karşı etabı için bir transfer niteliğinde. Dünkü kazalardan sonra peloton daha fazla acı çekmek istemeyip sele üzerinde aktif dinlenmeyi tercih edip etabı kaçışa sunacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.