Le Tour de France 2021 5. Etap: Changé → Laval Espace Mayenne, 27km

Dünkü etapta neler olmuştu?

152km uzunluğundaki etabın sonunda yaşanan toplu sprint mücadelesinden galip çıkan isim Mark Cavendish! 5 yıl sonra Tour da zafere pedallayan Cav böylece kariyerindeki 31. Le Tour etabını kazanmış oldu.

Mark “Caveman” Cavendish açık ara zafere pedallarken…

 

Etabın hemen başında André Greipel pelotonun önüne geçerek ilk üç etap yaşananların protesto edilmesini sağladı ve 1 dakikalık pedal kesmeden sonra etap yeniden başladı. Günü sessiz, sakin ve dinlenerek, toplu sprintle geçirmek istediğini açıkça belli eden peloton sabit tempoda pedallarken Brent van Moer ve Pierre-luc Périchon ikilisinin kaçışına yakalanmaları koşulunda izin verdiler. Her ne kadar Brent van Moer dirense de 150 metre kala peloton tarafından yutulmaktan kurtulamadı.

Etabın öne çıkan anları

 

Bu zaferle yeşil puan mayosu takım içinde sırt değiştirirken Alaphilippeten Cavendish efendiye doğru Sarı Mayo yine Mathieu van der Poel de.

Genel klasmanda son durum

 

Gelelim bugünkü etaba

Mayanne şehrinin etrafını tavaf edeceğimiz bireysel zamana karşı mücadelesi şeklinde pedallanacak 5. etap 27km uzunluğunda. Düz bir profilde pedallanacak etapta Mayenne şehrine ismini veren nehrin suladığı tarlaların arasından geçip şehre girilecek. Son 5km de ise şehrin merkezine gireceği için yol bayağı sıkıntılı, çünkü çok fazla belalı dönüş ve kavşak, kapalı dirsek var, hepsini zamana karşı bisikleti üzerinde yönetmek ustalık isteyecek.

 

TdF2021 5. Etap Profil düz olsa da şehir içine girildiğinde zorluğu trafik düzenlemeleri ve daralan yollar belirleyecek.

 

Mathieu van der Poel bugün sarı Mayoyu zamana karşı mücadelesi iyi olan üç genel klasman iddialısından birine devredecektir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.