Tour de France Femmes 2023 1. Etap: Clermont-Ferrand › Clermont-Ferrand, 124 km

Erkekler için Le Tour de France bugün sona ererken kadınlar için Tour de France Femmes bugün başlıyor.

Daimi ve son şampiyon Annemiek van Vleuten, geçen senenin ikincisi ve dağların kralı lideri Demi Vollering, hiçbir zaman pes etmeyen efsnevi şampiyon Marianne Vos

Bisiklet spor ve kültürünün her alanında kadınların da olduğu gerçeğinin bayrağını önce La Vuelta Femenina, devrisi Giro Donne ve şimdide Le Tour de France Femmes devralıyor!

22 takım, 154 pedal, 8 etap, 960 km ve Maillot Jaune Femme! 4 düz, 2 dalgalı, biri zirve bitişi, bir de zamana karşı toplam 960 km, 8 etaptan oluşan Tour de France Femmes, Massif Central bölgesinden pedallamaya başlayıp Güneye Giderken şarkısı eşliğinde Pirenelerde son bulacak.

Le Tour de France 2023 bu seneGüneyden gelip ülkenin ortasını boylu boyunca geçip Parise ulaşırken, Femmes tam tersini yapıyor: Yolculuk Massif Central bölgesinden Pirenelere doğru!

Bugünkü etaba gelirsek
Puy-de-Dôme departmanının başkenti Clermont-Ferranddan yola çıkan Grand Depart, kadınların da bu sporun ana öğesi olduğunu vurgulayarak şehir etrafında dalgalı bir profili takip ederek adeta zafer turu atacak.

Tour de France Femmes 2023, 1. Etap profili açılış etaplarına yakışır düzlükte.

123,8 km uzunluğundaki etabın tamamı düz diyebiliriz; son 10 km içinde Cote de Durtol tırmanışı var ki, geride bırakılan 110 km’nin temposuyla peloton burayı tam gaz geçip bitiş düzlüğünde Grand Departa yakışır bir sprint mücadelesi izletecektir.


Geçtiğimiz sene ne kadar podyum varsa parselleyen Annemiek van Vleuten herkesi şaşkınlık içinde bırakarak önce Giro Donne, peşinden Femmes du Tour ve yetmez ama gerçek diyerek La Vuelta Feminina kazanarak üçte üç yapmış, üzerine de dünya şampiyonluğunu kazanmıştı. Bu sene de değişen pek bir şey yok gibi: Takvimdeki yeri değişen La Vuelta Feminina ve Giro Donneyi kazanıp Femmes du Tour da pedallayacak Annemiek van Vleuten, diğer herkesin önünde favori.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.