Tour de France 2024 10. Etap: Orléans > Saint-Amand-Montrond 187,3 km

9. Etapta Neler Olmuştu?

İlk haftanın son günü beklentinin oldukça yüksek olduğu bir gündü, beklediğimze de değdi açıkcası: Troyes bölgesineki üzüm bağlarını, tarlaları, tepeleri birbirine bağlayan el değmemiş toprak yollarda pedallanan 199 km uzunluğundaki etabı sürpriz bir isim, Total Energies takımının Fransız pedalı Anthony Turgis kazandı.

 

Etabı kazanmak için yapılan atakalr baş döndürüydü, en çok atak yapılan gün olarak yerini istatistiklerde aldı bile. Kaçış, yakalanmaları, Remconun atağı, yakalanması, Roglicin geride kalması, Vingegonun akılcı bir şekilde Remco ve Poginin atağına uymayıp çalışmaması, MvdP ve takip grubu, bu gruba atak çekip kaçanlar, o grup içinden de bölünenler, Jasper Stuvyenin tek başına atak yapıp zafer umuduyla pedallaması La Flamme Rouge içinde yakalanması… Kesinlikle yeniden izlenecek ve sonraki yıllarda UCI takviminde tek günlük bir klasik yarış olarak göreceğimiz bir etap izledik Troyes bağlarında.

 

 

La Flamme Rouge

Etabın özeti bile ayı heyecanı yaşamaya yetiyor. Beklenen olmadı ve favoriler sorunsuz bir gün geçirdiler; hala dörtlü arasındaki fark değişmiş değil. Dİnlenme günü ve peşinden 14-15. Etaplara dek yata yata pedallayıp, bu etaplarda kozlarını paylaşmayı bekleyecekler.

 

Etabın Öne Çıkan Anları

 

Sıralı Tam Liste

 

Bugünkü Etaba Bakalım

Dinlenme günü geride kalsa da sele üzerşnde aktşf dinlenmeye devam: Baştan söyleyelim 187,3 km uzunluğundaki 10. Etabın Saint-Amand-Montrond kasabasına çizilen bitiş çizgisi toplu sprint mücadelesine sahne olacak. Keza, liderleri taşıyacak peloton ise kaçışa ve de sprint trenlerinin etabı kontrol etmesine izin verecektir.

 

Etabın dikkate alınacak bir profili yok, 150 mt rakımda başlayıp bitecek; bu denli bir düz transfer etabı bizi hafta sonu genel klasman savaşının kızışacağı Pirenelere doğru götürecek.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.