Giro2021 7. Etap: Notaresco → Termoli, 178 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Mikal Landa, Joe Dombrowski ve Pavel Sivakovun dün ayrı ayrı yaşadıkları kazalar sonrası başlayamadıkları etap yine yağmurlu ve soğuk bir hava başladı. Bahrain – Victorious takımı dün liderleri mikel landanın kaza sonra köprücük kemiğinin kırılması yüzünden erken havlu atınca ölmedik, buradayız dercesine Matej Mohorič ve Gino Mäder ikilisiyle kaçışa girdi ve San Giacomoya inerken öyle bir tempo yaptılar ki tutabilene aşk olsun.

Ineos Grenadiers takımının kaçanları sürekli tempoyu arttırarak kovaladığı etabın sonunda adeta uçurumun kenarındaki dala tutunup da kendisini yukarı çekip zafere uzanan isim Bahrain – Victorious takımının 24 yaşındaki İsviçreli pedalı Gino Mäder oldu!

Son 1 km

 

İkiliye inişte Hollandalı Bauke Mollema (TREK – Segafredo) ve İtalyan Davide Cataldo (Movistar) katılsa da tırmanışın bitmesine 7.7 km kalana görev adamı Matej Mohorič çalıştı ve yakıt tankı misali tükenene dek çalıştı. Esas vuruşu ise bitime 3 km kala Gino Mäder kaçış grubuna karşı atak yapıp liderliği alarak yaptı ve Ineosun öldürücü takibine rağmen zefere uzanmasını bildi! Gün boyunca süren sağanak yağış, inişlerde yolların ıslak olması, kaza ihtimali, San Giacomo tırmanışında açan güneş, bitiş çizgisine doğru yeniden yağmurun başlaması derken etap o kadar yorucuydu ki, Mäder sevinemedi bile zaferine!

 

Mäder önde zafere pedallarken, ilk zirve bitişine ev sahipliği yapan etabın sonunda Maglia Rosa mücadelesinde genel klasman iddialıları da bonus süreler için geç ataklarını yapmaya başladılar. Ineos treni yokuşta herkesi perişan ederken son kilometrelere girince Deceuninck – Quick Step tempoyu belirleyip Remco Evenpoeli öne taşısa da INEOStan önce Daniel Martinez atak yapıp lideri Egan Bernal için yolu yaptı ama hem Ciccone hem de Dan Martin cevap verince atağabu dörtlü Mäderin ardendan etabı bitirdi. 6 saniye bonus süreyi alarak günün kazananı Bernal olurken Maglia Rosayı giymek için çok istekli olan Remco Evenpoel kaybedeni oldu.

INEOS temposu deyip durduk: Öyle ki günün ilk tırmanışından itibaren yükselttikleri tempo Maglia Rosayı taşıyan De Marchiyi oyundan düşürmeye yetti ama Egan Bernalin giyinmesine yetmedi. Maglia Rosa ne Bernal ne Evenepoel ikilisine, bambaşka bir isme, etabı Simon Yatesin ardından bitiren Groupama – FDJ takımından Attila Valtere gitti! İlk kez bir büyük turda liderlik mayosu bir Macar pedalın sırtında! Attila Valter için büyük bir gurur!

 

Gelelim bugünkü etaba…

Dünkü zor ve kırıcı etap sonrası sele üzeri aktif bir dinlenme etabı var karşımızda; aslında bu sene Giro’da etaplar böyle: bir sprint, bir klasik, bir zirve etabı, sonra dön başa, son etaba dek tekrarla. Tabii ki, bu sıralamadan herkes memnun.

178 km uzunluğundaki etabımız Notaresco ile Termoli kentleri arasında bir turistik gezinti adeta! Adriyatik kıyıları boyunca pedallanacak etabın tek çıkıntısı Chieti tırmanışı ki, Maglia Azzura bile bu yokuşun puanlarını boş geçecektir.

 

Dünkü etapta San Giacomo zirvesine çıkana dek eğimin sertliği, ıslak yolda inmenin stresini geçiniz yağmur ve soğuk havanın perişan ettiği peloton, genel klasman iddialıları ve de Maglia Rosanın yeni emanetçisi Groupama – FDJ takımının Macar pedalı Attilla Valter için 8. etap öncesi iyi bir dinlenme etabı olacak…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.