Giro2021 8. Etap: Foggia → Guardia Sanframondi, 173 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Fernando Gavirianın erken sprint açması panik içinde sprinter pedalların trenlerinin oluşmasını beklemeden sprinte başlamasına yol açınca en güçlü isim Caleb Ewan kolayca zafere uzandı.

Termoli sahillerinde sona eren 7. etap beklendiği gibi sprint bitişine sahne olurken, Caleb Ewan zafere pedalladı. Sprinter pedallar içinde en güçlü isim şimdilik kendisi; tabii ki bunda diğer takımların bir türlü sprint trenlerini oluşturamamasının etkeni büyük. Bir de sprint mücadeleleri Deceunick – Quick Step bu sene genel klasmana odaklanınca sönük geçiyor.
Son 1 km

Genel klasman iddialılarının ve pelotonun sele üzerinde aktif dinlendiği gün sonunda herkesin düşüncesi yarınki zorlu etaptan başkası değildi.

Etabın öne çıkan anları:

Gelelim yarınki etaba…
Bu sene ki Gironun uzandığı en güney noktadayız, artık Adriyatik günleri sona erdi ve yönümüz kuzeye, Apenin Dağlarına doğru… Foggia → Guardia Sanframondi kentleri arasında pedallanacak 8. Etap 173 km uzunluğunda.

Giro 2021 8. Etap profili: Kaçaklara zafer doğduran etap.

Etap başlar başlamaz kısa ama hafif sertlikte sınıflandırılmamış bir tırmanışla başlıyor, kaçışın oluşması için ideal bir an. Aslında etap baştan sona kaçış için çizilmiş gibi…İlk 100 km içinde profil gittikçe yükselişe geçiyor, eğimin sertleşmesi ise günün ilk sınıflandırılmış tırmanışı zirvesine 120. km’de merhaba diyeceğimiz Bocca Della Selva dağ geçidinde başlıyor. 1400 mt rakıma konuşlu zirveye uzanan yol yaklaşık 20 km uzunluğunda ve ortalama eğimi %5 civarında.

Giro2021 8. Etap ilk tırmanışı

Buraya dek kaçışta pek kopma olmayacaktır, genel klasman iddialılarından oluşan elit peloton da aradaki farkı dengede tutup iniş sonrası son tırmanışta tempoyu yükseltecektir. Günün ikinci ara sprint kapısını geçer geçmez üzüm bağları ve şaraphaneler arasından geçip eteklerine varacağımız Guardia Sanframondi tırmanışı aynı zamanda bitiş çizgisine de ev sahipliği yapıyor: 3.5 km uzunluk ve %7 civarı bir eğim ne kaçışı ne de elit pelotonu zorlamaz ama Gino Maderin kazandığı 6. etaptaki gibi iddialıların silkeleme ataklarını göreceğiz yine.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.