Giro2021 21. Etap: Senago → Milano, 30 km

Dünkü etapta neler olmuştu?
Giro d’Italia 2021’in son zirve bitişine ev sahipliği yapan Alpe Motta zirvesine uzanan yolda ilk 10 içinde yer alan tüm pedallar bir şekilde kendilerini gelmişleriyle ifade edip geleceklerini şekillendirdiler.
Damiano Caruso ile beklenen atakların ve hırsın, isteğin zaferle taçlandırılsa da yetmediği, dahası INEOS Grenadiers ile takım olmanın faydasını, Romain Bardet ve Simon Yates ile vizyonsuzluğun hasını, João Almeida ile kaçan fırsatları kovalayıp kovalayıp yakalayamamayı, Egan Bernal ile rakipler nasıl hasarın azını kabul ederek kontrol edilirmiş onu gördük.
Etabı kim mi kazandı? Etabın kazananı daha bitişe 50 km kala karşı atağını yapıp da öndeki kaçakları kovalamaya başlayan Damiano Caruso idi, sonuna dek de hak etti!
Son 1 km

Çizmenin kuzeyi ile İsviçre arasına serpiştirilen, iki ülkenin doğal sınırını nefis ama bir o kadar da yalçın bir güzellikle çizen Lapontine Alplerinin incisi karlar altındaki Passo San Bernardino inişinde Romain Bardetin yanında takım arkadaşlarıyla başlattığı atağı Maglia Rosa Egan Bernal ve çelik iradeli domestikleri “bırakınız gitsinler” dediklerinde hesaba katmadıkları bir şey vardı: Genel Klasmanda ikinci sırada yer alan Bahrain – Victorious takımının 33 yaşındaki İtalyan pedalı Damiano Caruso ve domestiği Pello Bilbao zafer için pedallayan Team DSM çetesini takibe başladı.

Etabın öne çıkan anları

Zaten yarış bitişe 56.9 km kala başladı… Passo San Bernardino inişi sonrası başlayan zorlu Splügenpass tırmanışı ve inişinde takip edenler kaçakları yakalar, liderliğe ele alırken artan tempoya tutunamayan kaçaklar da çok değil 30-40 saniye arkadan gelen pelotonca yutuluyordu. INEOS Granadiers ve diğerlerinden oluşan elit peloton, aradaki fark en çok 50 saniye olacak şekilde belirleyince tempoyu Yates, Vlasov ve Carthy bu şekilde ne bir atak yaptılar ne de tutunabildiler; bir tutunabilen vardıysa da fişekleri yakıp duran Almeida idi ama o da nafile!
Etap sonrası genel klasman

Hele ki, Bardet, yardım etmediği gibi Carusoya bitişe 2 km kala atağa cevap da veremedi ve Caruso güzel bir zaferle taçlandırdı kariyerini… Hem etap zaferi hem de Maglia Rosayı ele geçirebilme umuduyla yarışması bile takdir edilesi bir performanstı! Chappeu!

Damiano Caruso: Giro2021 20. Etapta Alpe Motta zirvesini fethederken… Atağın başladığı an Maglia Rosayı ele geçirmek olsa da başaramadı, ama hiç değilse denedi! Chappeu!

Gelelim bugünkü etaba

Ve 3340 km sonra geldik Milanoya… Giro 2021 bireysel zamana karşı etabı ile açılırken aynı şekilde kapanıyor: 30 km uzunluğundaki etap bir zamana karşı mücadelesi için oldukça teknik; açılış etabındaki hız düzlükleri yok, öyleki Senagodan başlayan etabın iki ara ölçüm kapısına dek on beş viraj var.

Giro2021 21. Etap: Profilin düz olması kandırmasın, Milanoya uzanan bir şehir turu var karşımızda. Ara sokaklar, geniş caddeler, tren istasyonları ve Duomo Meydanı!

Adeta turistik şehir turuna benzer bir rotayı takip eden 30 km uzunluğundaki etap Milanonun göbeğinde sona eriyor. Bugün Egan Bernal baştan aşağıya pembeler içinde etaba başlayacaktır, takım arkadaşları da pembe çizgilere sahip bir şeyler yaparlar artık.
3370 km boyunca bizleri eğlendirdiğin için teşekkürler Giro d’Italya! Seneye görüşmek üzere! Ciao Adios!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.