Le Tour de France 2021 6. Etap: Tours → Châteauroux, 160km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Tadej Pogačar yine yaptı yapacağını ve klasının bireysel zamana karşı mücadelesinde zafere uzanarak göstermiş oldu.

Jasper Stuyven (TREK – SEGAFREDO) yağmur altında bir anlık hatanın nelere mal olacağını hesaplayarak pedallıyor. TT değil de normal bisikletle çıksaydım yola diye bir ifade var gözlerinde…

27km uzunluğundaki kısa ama şehir dışında tarlaların arasında yağmurun, şehir içine girince de trafik düzenlemeleri ve virajların zorlaştırdığı zamana karşı etabında Pogačar tüm ustalığını göstererek etabı kazansa da Sarı Mayonun 8 saniye gerisinde kaldı.

Etabın öne çıkan anları

 

Tüm gücünü yarın yokmuşçasına ortaya koyan Mathieu van der Poel Sarı Mayoyu birkaç gün daha taşımaya hak kazandı; tahminim kendisin bugün Sarı Mayoyu bırakacağıydı ama Maillot Jaune böyle şeyler yaptırıyor taşıyıcısına işte, tıpkı güç yüzüğü misali!

 

Bugünkü etaba gelecek olursak

Bretonya topraklarından çıkıp Fransanın doğusuna doğru yol alıyoruz. Hoş, iki etap sonra düzlükler bitecek Alpler selamlanıcak ama şimdilik düzlüklerdeyiz. Düzlük dedik, sprinter pedalları piste alalım.

TdF2021 6. Etap Profili Berton Topraklarından Fransanın kalbine doğru uzanırken ALplere bir transfer etabı aslında.

İkinci Dünya Savaşında Nazilerin Fransayı işgal etmesiyle birlikte Paris düşerken kısa bir süreliğine başkentlik yapan Tours kentinden başlayacak 160km uzunluğundaki 6. etap dümdüz bir profile sahip. Neticede dünkü zamana karşı etabında yorulan peloton ve genel klasman favorileri Châteauroux kentinde sona erecek etabın “kazasız belasız” bir toplu sprint ile bitmesini isteyecektir.

One comment

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.