#TdF2022 5. Etap: Lille Métropole -> Arenberg Porte du Haunaut, 157km

Yaz ortasında Kuzeyin Cehennemine hoş geldiniz!

Calais kıyılarında sona eren 4. Etabın sonunda single malt misali leziz kaçışını üstelik sırtında Maillot Jaune, yani sarı mayo ile zaferle taçlandıran Jumbo-Vİsma takımının Belçikalı yıldızı Wout Van Aert kazanırken genel klasmanda liderliğini de sürdürdü.


Gelelim bugünkü etaba: Le Tour Bekçika sınırına doğru usul usul ilerlerken karşımıza Bahar Klasiklerinin kok kömürü tanesi Paris-Roubaix klasiğinden bir tabak servis ediliyor. Lille Métropole > Arenberg Porte du Haunaut arası pedallanacak 5. Etap 157km uzunluğu ile kısa sayılabilecekken içerdiği 11 adet zorlu pave sektörü ile Maillot Jaune yolunda genel klasman iddialılarının bayağı canını yakacak!

Gibisi yok cidden yakacak, zira en son 2014 yılında Le Tour açılış etaplarında pedallanan Paris-Roubaix sektörleri genel klasman iddialısı iki ismi Chris Froome ve Alberto Contador etkilemiş, takım arkadaşı Lars Boom’un tekerine takılan Vincenzo Nibali de fark atarak Maillot Jaune iddiasını perçinlemişti.

 

Trouée d’Arenberg, Carrefour de l’Arbre or Mons-en-Pévèle gibi Paris-Roubaix klasiğinin ikonik sektörleri bu konsantre etapta yer almasa da peloton son 50 km içinde toplam 10 adet sektörü geçip hayatta kalmaya çalışacak!

One comment

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.