La Vuelta 2023 1. Etap: Barcelona > Barcelona, 14,8 km

Açılış gününden herkese merhaba!

Katalan topraklarındayız! Akşam serinliğinde Barcelonada takım zamana karşı mücadelesi ile adeta bir şehir turu atılacak.

La Vuelta zorluğuyla sprinter pedalları kendisine düşman etse de hâlâ takım zamana karşı mücadelesine ısrarla yer vermesiyle ayrı bir konuma sahip; adeta bir geleneği yaşatıyorlar.

La Vuelta a Espana 2023, 1. Etap: Bir geleneğin sıkı sıkıya yaşatılması: Takım Zamana Karşı!

Barcelona Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yaptıktan sonra kentle bütünleştirilen olimpiyat stadının da yer aldığı köyden başlayan 14,8 km uzunluğundaki açılış etabı kısa olsa da bir zorluğu var; yokuş filan da değil, 18 adet 90 derecelik dönüşler bireysel mücadelede sorun olmasa da takım zamana karşı söz konusu olunca ciddi zorluk ve sorun yaratacaktır.

 

La Vuelta a Espana 2023, 1. Etap rotası: Şehir turu atılacak TTT – Takım Zamana Karşı Mücadelesi şeklindeki etabın zorluğu 90 derecelik sağa sola dönüşleri.

 

Jumbo-Visma ve Soudal – Quick Step takımlarının favori olduğu etabı kim alırsa alsın ilk hafta pelotonu çekmek, tempo belirlemek gibi yazılı olmayan kuralları yerine getireceğinden yorulmaları garanti, o yüzden ilk günden Maglia Roja biraz da açıkta.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.