La Vuelta a Espana 2023 2. Etap: Mataró › Barcelona, 181,8 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Açılış etabına takım zamana karşı mücadelesinden çok sağanak yağmur ve havanın kararması damga vurdu! Hava durmunun isabetli bir şekilde aylar öncesinden tahmin edildiği bir zamanda yağmur kabul edilmişken etap başlangıcının öne çekilmemesi kararan havayla birleşince pedallamak sporcular için adeta işkence haline geldi. Kaza yapıp düşenler, lastik patlatanlar, karanlık yüzünden tedbirli pedallayanların gölgesinde geçen yarışta Team dsm – firmench ve Movistar takımları arasında gözü karartan bir mücadele yaşandı.

 

Ortam bisiklet sürmeye elverişli olmayınca kimse mutlu olmadı. Kazanan takım erken saatte hava aydınlık, yağmur az, görüş açısı net şekilde yola çıkanlar içinden kazanan Fransız ekibi Team dsm – firmenic takımı oldu. Movistar çok zorlasa da aynı dereceyi elde ederken son şampiyon Remco Evenepoel ve takımı Soudal – Quick Step 6 sn. farkla etabı tamamladı. Diğer favorilerden INEOS Grenadiers 20 sn, BORA – hansgrohe 28 sn ve Jumbo-Visma ise 32 sn ile etabı bitirebildi.

Etabın öne çıkan anları

Flamme Rouge

 

Yol bisikleti ile kabul edilebilecek bir yağmur, zamana karşı bisikletleri ile yönetilebilir olmaktan uzak korku dolu bir sürüşe davetiye çıkarttı. Birçok takım tren kurmaktan uzak korku içinde dağınık bir şekilde pedallarken acaba etap iptal edilir dereceler nötralize edilir mi diye sorarken havanın kararmasıyla birlikte geç çıkan Jumbo-Visma, Movistar, Soudal – Quick Step, INEOS Grenadier takımları favori olmalarına karşın tedbirli bir yarış pedalladıkları için istedikleri dereceleri yapamadılar.

 

 

Sıralı tam liste

 

Takım zamana karşı mücadelesinde bitiş çizgisini 5. sırada geçen sporcunun derecesi baz alındığından dsm – firmenich takımından bu isim Lorenzo Milesi olunca günün sonunda Maglia Roja, altın mayoyu da sırtına geçirdi.

 

Etap sonrası Remco Evenepoelin röpörtajı da bu sorunlara, yağmuru kabul ettiklerinş, bu sporun bir ğarçası olsa da karanlıkta sürmelerinin tamamı ile korku dolu ve anlamsız olduğu, parkura daima kazanmak için çıktıkları halde bu şartlar altında bunun mümkün olamayacağını belirtti. Organizatörler de sinirlenen Evenepoel, güvenliğin hiçe sayıldığı bir yerde yarışmanın mantıksılığına da değindi: Risk alıyoruz ve her yarışa kazanmak için çıkıyoruz, etabı başlatmak için bütün bir gün vardı ve öne çekmek akıllarına bile gelmedi.

 

Karanlıkta Pedal… hangi takım olduğunu tahmin bile edemiyoruz, o kadar karanlık. Bugünkü yağmur, adeta gelecek sıcak günlerin alegorisi!

 

Kaza ve lastik patlağıyla talihsiz bir etap pedallayan INEOS Grenadiers takımından kaza yapan Laurens De Plus ne yazık ki yarışı bıraktı. Düştükten sonra çok iyi görünmeyen, dizi kan içinde ayağa kalksa da bacağını adeta sürüye sürüye bisikletine yeniden binen De Plus ne yazık ki ilk günden abandone oldu.

 

Bugünkü etapa gelirsek:

Sırtını dağlara veren Mataró kıyılarından başlayacak ikinci etap, 181,8 km uzunluğunda. Daha ilk metrelerde pelotonu Coll de Sant Bartmoeu (5,5 km, % 4,6 eğim) tırmanılırken peşinden bir 45 km uzunluğunda bir ovasal düzlük var. Günün ana yemeği Cat 2 sınıfı Col d’Estenalles (11,5 km uzunluk, ortalama eğim %4) etabın tam ortasına kuruluken zirveden sonra bir 100 km daha kalıyor ki, daha ilk günden bu kadar yüklenmek bacaklara… Neden Vuelta?

2. Etap Rotası: Kıyıdan kıyıya şahin uçurmak için şöyle bir dağları dolanmak lazım.

 

Etabın kalan 100 km’si içinde iki tepecik var, peloton kaçanlara izin verip son tırmanışa doğru Barcelona içindeki şehir içi kovalamacayla yakalama çabasında olacaktır. Eğer ki kaçanlardan biri Castell de Montjuic tırmanışına tek başına girer de bacaklarına söz dinletebilirse etabı kazanır, yoksa puncheur pedalların kıran kırana mücadelesine tanık olacağız.

La Vuelta a Espana 2023, 2. Etap Profili: Başlar başlamaz tırmanış burası Vuelta, dikkatli olun mesajı adeta!

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.