La Vuelta a Espana 2023, 5. Etap: Morella > Burriana, 186,2 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Tarragona kıyılarında sona eren 184,6 km uzunluğundaki 4. etabın sonunda zafere saçlarını savura savura pedallayan isim Kaden Groves! Giro d’Italia 2023 sonrası La Vueltada da etap kazanan Alpecin – Deceuninck takımının 24 yaşındaki Avustralyalı pedalı Groves geçen seneki zaferinin yanına bir tane daha eklerken, takımı da 2023 sezonu üç büyük turda etap kazanmış oldu!

 

La Vuelta a Espana 2023, 4. Etabı kazanan kaden Groves, İspanya kendisine hep iyi geliyor!

 

El Ultimo Kilometro

 

Kaçışın önde, pelotonun da arkada farkı sürekli 1 dakikanın çok az üzerinde tuttuğu etap boyunca pek bir aksiyon olmadı diyebiliriz; zira favoriler sele üzerinde dinlenirken, sprint treni kuvvetli takımlar da farkı dengede tutup işi son 5 km içine özmek için pedalladılar.

Yaşanan ufak kazalar dışında son tansiyonun iyice arttığı son düzlük ve peşinden 500 metre kala sola dönüşte EF-Education Easypost takımından Hollandalı Marijn van den Berg virajı alamayınca düşüp bariyerlere vurdu. Peşinden gelen trenler de hafif yokuş yukarı meyilli bitiş çizgisine uzanan yolda mücadeleye başlarken UAE Emiraten takımından Sebastian Molano sprinti açtı ve tam aldı alacak, geçen seneki galibiyetin yanına bir tane daha ekleyecek derken tükendi ve tekerine yapışan Kaden Groves etabı aldı gitti! Molano üzüntüden gidonu yumruklarken Groves için kutlama vakti!

Etabın öne çıkan anları

 

Genel klasmanda herhangi bir değişiklik yok, yata yata geldikleri için farklar aynı. Maglia Roja ve beyaz mayo hâlâ Remco Evenepoel de; Kaden Groves bugünkü zaferle birlikte puan mayosunda lider olurken, Lotto Dstny takımından Arjantinli Eduardo Supulveda da dağların kralı mayonunda lider.

Sıralı tam liste

Bugünü etabı incelersek

Kıyıdan dağların ardına trasfer olup serbest düşüşle yeniden denize doğru pedallamaya devam ettiğimiz 5. etap, bu sene karşımıza çıkan nadir sprint etaplarından bir tanesi.

Balear Denizinin iki sahil kenti Tarraganodan Burrinaya kıyıdan kıyıdan turistin bir rota çizsek 200 km ya tutar ya tutmaz, ama burası La Vuelta, dağlara sırt dönülmez yüz çevirilir, aşılmazsa bile inilir.

La Vuelta a Espana 2023, 5. Etap Profili: Peloton bugün top mermisi misali yuvarlana yuvarlana bitiş çizgisine inecek.

Tarihi antik çağlara dek uzanan Morella Köyünden başlayacak, saygı duruşu niteliğindeki etap 186,2 km sonunda Burriana kıyılarından bir nehir misali deniz dökülecek. 1000 mt rakımdan başlayan etap sınıflandırılmamış tırmanışları da dahil olmak üzere toplam 2400 mt toplam irtifa kazanımına sahip. Etabın tek tırmanışı zirvesinden 132,5. km’den geçilecek Collado de la Ibola. Cat2 sınıfı tırmanışın zirvesi 793 metrede ki, deniz yol verdiği için dün ne izlediysek aynısını bugün de göreceğiz: Favoriler yatacak sprint trenleri kaçışı kontro edecek bir süre tanıyacak ve son düzlükte yakalayacak.

La Vuelta a Espana 2023, 4. Etabın kaçış yükünü iki İspnayol çekti: Ander Okamika (Burgos-BH) ve David Gonzalez ikilisi 164km birlikte çalışıp kaçsa da son 20 km kala yakalanmaktan kurtulamadılar. Bir umuttur kaçış, sonu zaferle taçlanabilecek!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.