#giro106 3. Etap: Vasto → Melfi, 213km

Dünkü etapta neler olmuştu

San Salvo komününde sona eren 204 km uzunluğundaki etapta kazanan isim Jonahtan Milan!

Toplu Sprint mücadelesini neredeyse bir boy bisiklet fakıyla rahatça kazanan Bahrain – Victorious takımının 22 yaşındaki sprinter pedalı hem kendisine hem de İtalyanlara ilk Giro d’Italia zaferini armağan etti.

 

Son 1 km

Bitişe 4 km kala yaşanan büyük kaza etabın Mark Cavendish ve Mads Pedersen gibi büyük favorilerini etkileyip pelotonu bölünce geride kalanlar kendilerini nötralize edip önde kalanlar da toplu Sprint mücadelesi için safları sıkılaştırdılar.

 

2. Etabın öne çıkan anları

Kariyerinin ilk büyük tur ve Giro zaferi sonrası Milan Maglia Ciclaminoyu sırtına geçirirken dağların kralı mayosu şunda demek için henüz erken; zira ilk hafta dağlarda görülecek herhangi bir hesap yok; mayo emanetçi sırtta bir süre kalabilir.

 

2. Etap sonrası sıralı tam liste

Remco Evenepoel ise sırtında Maglia Rosa ile bir hayli mutlu pedallarken Soudal – Quick Step etap boyunca pelotonu kontrol etmek konusunda gevşek davrandı diyebiliriz, zira senaryo başından sonuna dek belliydi: Toplu Sprint!

 

Bugünkü etaba gelirsek…

Adriyatik kıyılarını terk edip Tiren Denizine doğru yol aldığımız 3. etap 213 km uzunluğunda. Vasto sahillerinden başlayan etap kıyıyı terk edip de Melfi komününe doğru yaklaştıkça dişli olmasa da iki tırmanış pelotonu selamlayacak.

Giro d’ıtalia 2023, 3. Etabın sonunda ufak kabarmalar var.

Kağıt üzerinde toplu sprintle bitmesi muhtemel bir etap olsa da son 35 km içindeki Cat3 ve Cat4 sınıfı iki tırmanış ve eteklerindeki bonus saniye kapısı işleri değiştirebilir. Zira, açılış etabında istediğini bulamayan Primoz Roglic bonus saniyeler için saldırabilir, alamayacaksa Remcoya da yâr etmeyebilir.

Tırmanışta geriye düşmeyen, pelotona tutunabilen sprinter pedallar dün pedaldan kaçan zafer için teker tekere, omuz omuza mücadele edecektir. Burada zafere aç sprinter pedalların takım olarak kaçışa varmaya müsait etabı kontrol etmeleri öncelikli, yoksa bir bakmışsın etap kaptı kaçtı!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.